10 beneficii daca folosesti pinioane cutie viteza de calitate

In nisa de piese auto au aparut foarte multi producatori de piese de schimb. Fiecare dintre acesti producatori au un anumit standard de calitate si pret diferit. Un proprietar de vehicul nu stie intotdeauna ce piese sa cumpere pentru ca acestea sa fie de calitate iar reparatia vehiculului personal, sa persiste in timp.

Este foarte important sa tinem cont de calitatea pieselor de schimb atunci cand facem o reparatie. Enumeram 10 beneficii pe care le poti avea daca folosesti pinione de calitate:

 1. Asigura o functionare mai buna a cutiei de viteze, oferind o schimbare mai fina a vitezelor.
 2. Sunt mai rezistente la uzura si au o durata de viata mai lunga, reducand necesitatea de reparatii frecvente.
 3. Sunt mai putin susceptibile la defecte, reducand riscul de avarii sau de defectiuni ale cutiei de viteze.
 4. Pot ajuta la reducerea zgomotelor si vibratiilor neplacute in timpul conducerii.
 5. Ofera o economie de combustibil, functionand mai eficient si mai eficace.
 6. Protejeaza componentele adiacente cutiei de viteze, cum ar fi arborele de transmisie si diferentialul.
 7. Asigura o siguranta mai buna in timpul conducerii, deoarece functioneaza mai precis si mai fiabil.
 8. Prelungeste durata de viata a cutiei de viteze si a intregului vehicul.
 9. Mentine valoarea de revanzare a vehiculului prin mentinerea unei functionari optime a cutiei de viteze.
 10. Asigura o experienta de conducere mai placuta prin oferirea unei schimbari mai precise si mai fine a vitezelor.

Cum recunosti un pinion de calitate?

Exista mai multe caracteristici care ajuta la recunoasterea pinioanelor de calitate:

 1. Materialul din care sunt fabricate, e rezistent la uzura si are o durata de viata mai lunga.
 2. Finisajul pinioanelor de calitate este mai neted si uniform, fara zgarieturi sau defecte vizibile. Finisajul arata ca aceste piese au fost fabricate cu multa atentie si precizie.
 3. Diametrul, numarul, forma si marimea dintilor pinioanelor sunt exact ca ale piesele originale. Astfel ele se vor potrivi in mecanismul cutiei si vor functiona corect in acesta.
 4. Toleranta: Pinioanele de calitate au tolerante stranse, acest lucru inseamna ca au fost fabricate cu precizie si se potrivesc si functioneaza perfect cu alte componente din cutia de viteze. Diferentele pot provoca pagube sau uzura accentuata la piesele cu care conlucreaza.
 5. Brand: Pinioanele de calitate sunt fabricate de producatori de renume si cu reputatie buna, acest lucru va asigura ca sunt de calitate si vor functiona corect.
 6. Certificari si standarde: Pinioanele de calitate au trecut testele si au obtinut certificari din partea institutiilor si organizatiilor de standardizare, acest lucru garanteaza calitatea si fiabilitatea pieselor de schimb.

Este foarte usor sa recunoasteti un pinion de calitate. Daca priviti cu atentie finisajul neted si uniform al piesei, va puteti face o idee despre grija firmei producatoare legat de piesele create..

Materialul din care este fabricat, e mai greu de apreciat. O data montat in cutie, ii putem observa comportamentul. Daca materialul este prea moale, acesta se uzeaza mult mai repede. Daca este un material prea tare si casabil, se pot rupe bucati din el.

Diametrul piesei si tolerantele stranse pot fi masurate cu echipamente speciale. Este bine ca acestea sa nu depaseasca toleranta admisa pentru ca vor provoca uzura accentuata altor piese.

Brandul producator de piese, afiseaza de cele mai multe, certificarile obtinute. Acestea pot fi un semnal pozitiv in sensul ca piesele sunt de calitate superioara. Este important sa retineti ca orice piesa de schimb trebuie sa fie montata la un service autorizat pentru a va asigura ca aceasta isi pastreaza garantia.

× Cum te pot ajuta?